Eckerö Linen risteilyt

Eckerö Linen risteilyt tulivat tunnetuksi itselleni työpaikalla. Lapsena ja opiskeluaikana Eckerö ei ollut se tunnetuin risteilyalus, mutta työmaailmassa Eckerö tuli tutuksi useista kokousmatkoista ja työpaikan pikkujouluista. Eckerö tarjoaa hienoja risteilyjä Viroon, Tallinnaan, sekä ihan pikku pyrähdyksiä Suomenlahdella, niin sanottuja miniristeilyjä, sekä matkoja muihinkin Itäisempiin kohteisiin kuten Pärnuuseen, Saarenmaalle, Tarttoon ja Riikaan.

Eckerön linjalla pääset näppärästi Tallinnaan shoppailemaan, nauttimaan hienosta viikonlopusta kylpylässä tai vaikkapa nauttimaan oopperasta, vaihtoehtoja on monia ja monelle. Vaikka Tallinna varmasti nykyäänkin on se tunnetuin kohde, niin ei pidä unohtaa Eckerön reittejä Pärnuuseen, Saarenmaalle, Tarttoon tai Riikaan. Kannattaa kokeilla varsinkin kesäaikaan Pärnuuta, joka on varsinainen kesälomakohde. Menoa, meinkiä sekä kauniita uimarantoja riittää. Varsinkin Valgerandin uimarannat ovat tulleet suureen suosioon Pärnunlahdella.

Saarenmaa on varmasti yksi parhaista paikoista Virossa. Se sijaitsee luonnon keskellä saaressa. Siellä voi vielä kokea palan alkuperäista Viroa ja perinteitä, kaunista luontoa ja perinteikkäitä rakennuksia. Kuressaaren, Saarenmaan ainoan kaupungin kuuluisia oopperajuhlia vietetään aina heinäkuisin, kannattaa käydä katsastamassa.

Intellektuellia ja boheemia lomaa etsivä voisi ottaa Eckerön laivan kohti Tarttoa, Viron toiseksi suurinta kaupunkia ja Balttian vanhinta kaupunkia. Tarttoo ei petä kulttuuritarjonnallaan ja älykötkin saavat oman osansa vieraillessaan museoissa tai vaikkapa Ahhaa-tiedekeskuksessa.

Riikan tahtova matkustaa hieman pidempään kuin Tallinnan vierailija, mutta voi olla varma että risteily on hieno. Tämä Baltian helmeksi kutsuttu kaupunki tarjoaa kulttuuria ja herkuttelua. Olihan Riika vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunkikin!