Järviristeilyt Tampereella

Tampere on tunnettu Näsijärvestään ja Pyhäjärvestään, vaikka on kunnassa muitakin järviä. Tampereen kuntaan kuuluu yhteensä 146 eri järveä, joten vaihtoehtoja on. Nämä kaksi suurta järveä, Näsijärvi pohjoisessa ja Pyhäjärvi etelässä, antavat monelle unohtamattoman elämyksen Tampereen luonnonkauniista järvimaisemasta.

Tarjolla on perinteisiä risteilyjä, reittiristeilyjä ja myös ihan kokous ja palaveritarkoitukseen lähteviä risteilyjä ruokailun kera. Joskus myös live-musiikki tapahtumiakin on tarjolla. Näsijärven alukset lähtevät Mustanlahden satamasta, läheltä Särkänniemen huvipuistoa, hieman keskustan ulkopuolelta ja Pyhäjärven lautat Laukontorin satamasta, keskustasta. Aluksia ja lauttoja on monenlaisia. Höyrylaiva Tarjanne on tunnettu, onhan se jo 100-vuotias, ja sillä pääsee Ruoveden kamarimusiikkifestareillekin. Lisäksi on tarjolla pienempiä purjeveneitä tai pikkulaivoja kuten Intti, Wellamo tai Pyynikki.

Näsijärven risteilyllä voisi jopa luulla olevansa merellä, maisemat ovat avarat ja selkiä
riittää, kun taas Pyhäjärvi vaikuttaa pienemmältä ja siellä on enemmän saaria ja kapeita osuuksia.
Tampereen edustalla voit nauttia päiväristeilyistä esimerkiksi Viikinki-saareen, tai tehdä räätälöityjä kokous- tai ruokamatkoja nauttien veden lipatuksesta ja järvimaisemista. Talvisinkin Tampere antaa mahdollisuuden risteillä! Hopealinja järjestää talvella mahdollisuuden hypätä kylmään veteen pelastautumispuvussa. Risteilyt ovat lyhyempiä talvisin ja keskittyvät pääsääntöisesti avanto-uintiin ja pelastautumispuku uintiin, ei niinkään laivaristeilyyn pitkin jäätynyttä järveä.

Tampereen järviristeilyt tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua paikallisiin Pirkanmaan maakuntaruokiin, kuten esimerkiksi ohrarievään eli ”riävään” paikallisesti lausuttuna. Mustamakkaraa on myös tarjolla sekä tunnettuja hillomunkkejakin.