Jokiristeilyt Turussa

Turku on tunnettu monesta asiasta, ja yksi tunnetuimmista on varmasti Turun edustan saaristo, saaristoelämä ja saaristo risteilyt. Mutta tiesitkö, että Aurajoellakin voi risteillä? Suurin osa risteilyaluksista lähtee Aurajoelta Ruissalon kautta Airistolle ja saaristoon, mutta voit tehdä myös pienempiä jokiristeilyjä Aurajoessa.

Jakke jokilautta on yksi näppärimmistä tavoista kruisailla Aurajoella. Jaken kyytiin pääset aina Apteekkimuseon pysäkillä, jossa on pakollinen pysähtyminen, ja muilta pysäkeiltä kättä heiluttaessa. Apteekkimuseon pysäkiltä lähtee myös Turku Touringin järjestämat vesibussikierrokset, josta voit nähdä Turkua jokiperspektiivistä. Aurajoen länsirannalta lähtee jokilautta Ruissaloon, Kansallispuistoon. Matka lautalla kestää noin tunnin verran. Muita tunnettuja reissuja voit tehdä esimerkiksi höyrylaiva Ukkopekalla, mutta nämä matkat menevät jo vähän kauemmaksi Aurajoelta, saariston tuntumaan kuten esimerkiksi Bengtskäriin tai Utöhön.

Opastetuilla jokiristeilyllä saat tuntumaa merellisestä Turusta sekä myös Turun kaupungista. Suurin osa risteilyistä lähtee Apteekkimuseon edestä ja etenee vesiteitse Aurajoen alajuoksua ja satama-aluetta. Useimmat lautat lähtevät merelle, mutta lipuvat rannan tuntumassa muun muassa Ruissalon saaren ohitse. Takaisin kaupunkiin lautat palaavat Aurajoen siltojen alitse aina tuomiokirkolle asti.

Jokiristeilyt ovat oiva tapa nähdä Turkua, viettää hetki ystävien kanssa ja nauttia hienosta kesäpäivästä sekä meren tuomasta tuoksusta ja tuulesta. Riippuen kohteesta, voit ottaa lautan ja tehdä päiväretkiä saarille tai vain kruisailla pitkin jokea. Joella seilaa myös tyypilliset kahvila ja ravintolalautat, joissa voit käydä nauttimassa kupposen kahvia tai järjestää illallisen ystävien tai rakkaan kera.