Risteilyt Finnlinesin laivoilla

Siinä missä Silja Linen laivat vievät sinut pääasiallisesti Tukholmaan ja Eckerö Viroon, Finnlinesin laivat vievät sinut Itämeren satamakaupunkien tuntumaan: Saksan Travemündeen tai Ruotsin Kapellskäriin. Saksan kautta pääset myös Ruotsiin Malmöhön. Ei tarvitse matkustaa niinkään kauas, vaan voit jäädä myös kotimaan rajojen sisäpuolelle, Ahvenanmaalle.

Finnlines tarjoaa risteily- ja automatkoja Itämeren tärkeimpiin satamiin. Voit tehdä kiertomatkan Naantalista lähtien, Ruotsin kautta Saksaan ja palata Helsinkiin. Tai voit aloittaa matkan Helsingistä ja matkustaa ensin Saksan Travemünden kautta Ruotsiin. Travemünde Lyypekin kupeessa tarjoaa hyvät puitteet autolla tai moottoripyörällä matkustaville päästä nopeasti moninaisille Saksan moottoriteille ja tutustua maan kulttuuriin sekä pikkukaupunkeihin tai metropoleihin. Se onkin hyvin suosittu laivalinja autolla eurooppaan tahtoville.

Finnlines on tarjonnut vuodesta 2014 asti niin sanottua Hansaristeilyä, jossa tutustutaan Hampuriin. Reissu kestää viisi päivää. Toinen pidempi Saksan matka on kuusipäiväinen pohjois-Saksan kierros, jossa vieraillaan muun muassa Schwerinissä sekä Berliinissä.

Ruotsin Kapellskär on vajaa 100km Tukholmasta ja antaa mahdollisuuden tutustua pikkukaupungeihin ja on oiva vaihtoehto rauhallista lomaa etsiville. Ja jos vähän enemmän menoa kaipaa, Tukholma on tunnin matkan päässä.

Ahvenanmaalle suuntaava tietääkin, että saaristoon kuuluu 6500 saarta ja luotoa, jotka muodostavat ainutlaatuisen saaristomaiseman, merelliset puitteet ja monipuoliset harrastemahdollisuudet luonnossa. Ahvenanmaalla on helppo liikkua sekä autolla, että vesiteise ja etäisyydet ovat lyhyet. Kaikilla asutuilla saarilla on teitä ja lauttayhteys pääsaarelle.