Risteilyt Helsingin edustalla

Helsinki on erittäin kaunis kaupunki — etenkin kesällä. Vaikka itse kaupungissa kävelykin antaa tekemistä kerrakseen, Helsingin näkeminen mereltä on ehdottomasti ajan väärti. Helsingin edustalla seilailee useita risteilyaluksia, joista voi nähdä kaupungin täysin uudesta perspektiivistä. Muun muassa Strömma Finland, IHA-Lines Oy, Helsinki Cruises ja Royal Line tarjoavat kiertoajeluja, saaristoristeilyjä ja risteilypaketteja Helsingin edustalla. Kauppatorin rannasta lähtee kesäisin säännöllisesti risteilyjä, joilla voi nauttia selostuksia monella kielellä; suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi, esimerkiksi. Myös Suomenlinnaan ja Korkeasaareen pääsee kauppatorilta lähtevissä aluksissa.

Kaikki eivät pidä maisemien katselemisesta, mutta onneksi risteilyillä löytyy muutakin mielenkiintoista tekemistä. Laivoilla on mahdollista nauttia illallista, juoda raikkaita kesädrinkkejä tai yksinkertaisesti seurustella ystävien, työkavereiden tai vaikkapa uusien tuttavuuksien kanssa. Suomen kesään kuuluu veneily ja veden äärellä ajanvietto, minkä vuoksi kyseiset risteilyt on hieno tapa nauttia Suomen kauniista kesästä ja Helsingin merellisestä puolesta.

Mikäli suunnitelmissa on järjestää mieleenpainuvat juhlat, kannattaa suunnistaa esimerkiksi Suomen Saaristokuljetuksen nettisivuille. Kyseinen yritys tarjoaa tilausristeilyjä, joissa koko laivan saa vuokrattua omaan käyttöönsä. Laivojen tarjonta vaihtelee, minkä ansiosta tarjolla on monen kokoisia aluksia. Oli juhlat sitten suunnattu kymmenelle tai 250 hengelle, Suomen Saaristokuljetus löytää tarpeiden mukaisen laivan.

Vaihtoehtoja siis löytyy, joten ei muuta kuin risteilemään kauniin Helsingin edustalla! Kesä ei paljoa siitä parane, kun laivalla istuskelee auringonpaisteessa kesäinen drinkki kädessään.