Risteilyt Kanariansaarilla

Kanariansaarilla risteilyt ovatkin aivan toisenlaisia kuin Suomen järviristeilyt. Kanarian saarille voi ensin lentää ja tehdä sitten saarien välisiä risteilyjä katamaraaneilla tai pienemmillä aluksilla. Jos mielii kunnon risteilyaluksen kyytiin, pitää aikaa varata hiukan enemmän. Useimmat risteilijät lähtevät Barcelonasta kohti kanariansaaria, joten nämä risteilyt ovat jo pidempiä. Useat yritykset järjestävät kanariansaarten risteilyjä yhdistäen reittiin Välimeren saaristoja sekä Madeiran. Myös Englannista lähtee risteilijöita kohti Kanariansaaria.

Suosituimmat saaret Kanariansaarilla ovat Teneriffa, Lanzarote, La Palma, Gran Canaria, Fuerteventura. Vähemmän tunnetuja saariryhmän saaria ovat El Hierro ja La Gomera. El Hierrolle esimerkiksi ei voi lentää suoraan, vaan lento tai lautta kulkee suurempien saarien kautta.

Risteilyt Kanariansaarten välillä on melko romanttiset siinä mielessä ,että risteilläänhän sitä Atlantin aalloilla ja kelit ovat melkein aina suotuisat. Varsinkin kesäaikaan suomituristi saa nauttia kaipaamastaan auringosta, kirkkaasta vedestä, meren tuoksusta, ja mikäli merenantimista pitää, on ruokapuolikin kohdallaan. Tuoretta kalaa, äyriäisiä, suussa sulavia hedelmiä ja niin edelleen.

Matkakokemus riippuu myös siitä, millaisen risteilijän on risteilylleen valinnut. Pelkkää lauttaliikennettä tekevät alukset ovat melko ankeita ja palvelut heikkoja, mutta toisaalta matka paikasta toiseen kestää niillä vähemmän aikaa kuin suuremmilla aluksilla. Varsinaisilla risteilyaluksilla kun ei pelkästään matkusteta paikasta toiseen vaan välillä pysähdytään uimaan, snorkkeloimaan, kalastamaan ja niin edelleen. Kannattaa siis katsoa tarkasti mistä risteilyn varaa ja miettiä mitä kaikkea risteilyltä tahtoo. Useimmat matkanjärjestäjat antavat mahdollisuuden valita helposti retkiä pakettimatkoillekin, joten jos ei ole lähdössä pelkälle risteilylomalle voi silti nauttia hetken risteilytunnelmasta Kanariansaarilla.