Risteilyt Saimaalla

Saimaan risteilyt antavat ulkomaalaiselle oivan tavan tuntea mitä Suomi on ja miksi sanomme, että Suomi on tuhansien järvien maa. Saimaan risteily ei ole vain järveä ja vettä vaan antaa hienon kuvan Suomen suurimmasta järvialueesta. Saimaan kanavat, vehreät rannat, jylhät ja kiviset kalliot ja veden lipatus, kuka voisikaan vastustaa Saimaan risteilyä hienona aurinkoisena päivänä.
Kaiken lisäksi lähtöyhteydet ovat loistavat. Lähtöjä on sekä Helsingistä, Kotkasta ja Lappeenrannasta.

Lappeenrannasta lähtevä risteily voi viedä jopa Viipuriin, pääset siis samalla nauttimaan Saimaan antimista kuin myös Viipurista. Saimaan kanavien kautta pääset myös Pietariin. Sanotaan, että Heinävedeltä lähtevä reitti, joka kulkee Savonlinnasta Kuopioon on eräs Suomen kauneimmista laivareiteistä. Reitti on ollut erinäisessä käytössä jo 1800-luvun lopulta lähtien. Tämä reitti yhdistää Kallaveden sekä keskisen Saimaan. Saimaalta viedään myös Eteläisempään Karjalaan, Laatokan laineille, Käkisalmeen, sekä historialliseen Vanhaan Valamoon.

Saimaan risteilyt ovat nykypäivänä hieno tapa nauttia kesäpäivästä ja nähdä Suomen luontoa parhaimmillaan, mutta samalla ne ovat oiva tapa matkustaa Itärajan taakse ja tehdä minilomia eri kaupunki- tai kulttuurikohteisiin. Risteily on oiva tapa tutustua Karjalankannakseen. Ne tarjoavat matkailijalle monipuolisia lomailukohteita kuten esimerkiksi Terijoen kylpylät, Laatokan luostarisaaret sekä tietenkin monipuoliset harrastemahdollisuudet.

Saimaan risteilyillä pääset myös tutustumaan Karjalan moninaisiin perinneherkkuihin ja gastronomiaan, kuten esimerkiksi lemiläiseen Särään. Särä on perinteiden mukaisesti valmistettu lammasherkku.