Silja Linen risteilyt

Silja Line

Silja Linen risteilyt tuovat mieleen lapsuuden ensimatkan. Perhe lähti Ruotsiin laivalla. Se oli hienoa ekaluokkalaiselle, nousta laivaan, nähdä merta ja päästä naapurimaahan. Sai sanoa koulussa, että oli käynyt ulkomailla. Ruotsin risteilyt ovatkin pääsääntöisesti ensimatka monelle pikkulapselle.

Lapsuuden Ruotsin risteilyt muuttuivat opiskeluaikana vähän toisenlaisiksi matkoiksi. Matkassa oli mukana opiskelukaverit ja juhlittua tuli. Enää fiilis matkasta ei ollut sama ja laivaa ei kierretty kuten pienenä silmät suurina ihmetellen isoa laivaa ja kaikkea mitä se piti sisällään. Ei, laivalle tultiin juhlimaan ja Ruotsissa tarkoitus oli shoppailla. Tax Free-kauppa koluttiin läpi ja juomia ja karamellia ostettiin. Oli sekin hauskaa, viettää ystävien kanssa aikaa hienosti syöden ja sitten diskossa tanssien aamuyön pikkutunneille saakka. Laivalta löysi aina uusia ystäviäkin ja matka jatkui joskus risteilyn jälkeenkin, niin hauskaa kun oli.

Nyt aikuisena tai paremminkin vanhempana, laivalle on edelleen hauskaa mennä. Viimeisen kerran vein siskon lapsia. Taisi heillä olla samat fiilikset kun itsellä aikanaan heidän iässään. Kesällä vielä pääsi kannelle uimaankin, se oli valtavan hieno kokemus 5 vuotiaalle lapselle.

Silja Linen risteilyt ovat niin sanotusti vakio, perinnematka monelle suomalaiselle. Ja risteilyt tarjoavatkin jotain kaikille, niin pienestä lapsesta eläkeläiseen. On opiskelijoita ja muita juhlijoita, on viikonloppumatkalaisia, eläkeläisiä, perheita, lapsia ja vaikka ketä. Laiva muuttuu suureksi maailmaksi risteilyn aikana ja monelle jää hyvät ja hauskat muistot reissusta.