Viking Linen risteilyt

Viking Line vie sinut suoraan Helsingistä Tukholman keskustaan. Kaksi yötä laivalla ja yksi päivä Tukholmassa on perinteinen risteilymatka, josta jokainen matkailija voi tehdä itselleen sopivan. Laivalla on monia vaihtoehtoja aterioimiseen, ajanviettoon ja ostosten tekoon. Myös perillä Tukholmassa jokainen voi valita juuri itselleen sopivat kohteet ja päättää, vieraileeko museoissa, historiallisissa nähtävyyksissä, vai käykö kahviloissa ja ravintoloissa tai keskustan vilkkailla ostoskaduilla.

“Laivaristeily on suomalainen karnevaali” (http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/04/laivaristeily-suomalainen-karnevaali), ja olit laivalla sitten luokkaretkellä tai pikaisella kulttuurilomalla, kaikki tulevat risteilylle viihtymään kukin omalla tavallaan. Viikonloppun mittaiset risteilyt sopivat juhlimaan haluaville, ja tällöin laivoilla on livebändejä, jotka vetävät tanssilattian täyteen. Kypsemmälle väelle sopivat arkipäivälähdöt, jolloin musiikkipuolesta vastaavat kotimaiset iskelmätähdet. Muita vaihtoehtoja ovat herkutteluristeily, johon sisältyy erikoistarjouksia laivan ravintoloihin, ABBA-risteily, johon kuuluu alennettu hinta Tukholman ABBA-museoon, ja kesäkuukausien ajan myös lapsimatkustajille on varattu hauskaa ohjelmaa.

Toinen suosittu risteilykohde on tietenkin Tallinna. Sijaintinsa vuoksi itse laivamatka kestää huomattavasti vähemmän: päiväristeilyllä ehdit nauttia Tallinnan tunnelmasta muutaman tunnin ajan ja tehdä vielä pikaiset ostokset ennen kotimatkaa. Päivä Tallinnassa -vaihtoehdossa yövytään meno- tai tulomatkalla laivassa, jolloin perillä on aikaa kokonainen päivä. Tallinnan edullisemmasta hintatasosta voi nauttia kaupungin kaupoissa ja ravintoloissa, tai vaikkapa kylpylässä tai kauneushoitolassa. Erityisiä teemoja löytyy alkaen bilelähdöistä suklaa ja viini -teemaristeilyihin. Päiväristeilyn voi halutessaan tehdä myös Turusta Tukholmaan.